Bulina Rosie Online – aplicatie inventariere cladiri cu risc seismic

Bulina Rosie Online – aplicatie inventariere cladiri cu risc seismic

Un antreprenor roman – Nicolae Andronic a dezvoltat Bulina Rosie Online – aplicatie pentru sistemul de operare Android care inventariaza cladirile cu risc seismic. Bulina rosie ne este cunoscuta tuturor, este indicatorul montat pe cladirile cu risc sesimic incadrate in clasa I de risc. Acest tip de cladiri prezinta un risc ridicat de prabusire in cazul unui cutremur major si necesita consolidarea structurii.

Aplicatia este disponibila in mod gratuit si se bazeaza pe o lista de cca 2500 de cladiri incadrate in clasele 1, 2 sau 3 de risc seismic. Aceasta lista a ofost obtinuta de catre dezvoltator de la Primaria Munipiului Bucuresti, Inspectoratul de Stat in Constructii si alte institutii. In prezent sunt inventariate doar cladirile din Bucuresti, insa dezvoltatorul planuieste sa adauge si alte orase in viitor. Pentru aceasta ar avea nevoie de parteneriate cu autoritatile locale (inclusiv Primaria Bucuresti) pentru acuratetea informatiilro prezentate si actualizarea mai rapida a informatiilor. Sunt binevenite si parteneriate cu companii care sa sponsorizeze acest proiect sunt binevenite pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii.

Dar atat cladirea in sine, cat si bulina rosie, sunt indicatori strict vizuali, fara nicio valoare pentru cei ce nu ii pot observa. De exemplu, pentru persoanele cu deficiente de vedere. Avem, de asemenea, multe cazuri in care cladirea a fost renovata superficial, arata bine, dar este in continuare extrem de periculoasa. Sau proprietarii cladirii, in mod ilegal, au scos sau ascuns aceasta bulina rosie. Pentru a rezolva aceaste probleme, am creat B.R.O. Bulina Rosie Online, o aplicatie ce permite identificarea in timp real a cladirilor cu risc seismic din vecinatate. Scopul ei este de a fi in primul rand o modalitate de constientizare a pericolului reprezentat de cladirile cu risc seismic.
Nicolae Andronic, fondator al Sergentro Software si creatorul aplicatiei B.R.O.

Cum functioneaza aplicatia?

In primul rand trebuie ca utilizatorul sa instaleze aplicatia din Google Play pe un telefon cu sistem de operare Android, versiunea 6.0 minim. Pentru rezultate optime este necesara activarea GPS-ului si acordarea permisiunii de accesare a acestuia de catre aplicatie. Bulina Rosie Online este conceputa sa functioneze in 2 moduri:

1. Verifica locatia ta

In acest mod poti vedea in aplicatie cladirile cu risc seismic din apropierea locatiei curente.

Cum spuneam, am incercat sa fac aplicatia utila si pentru persoanele cu deficiente de vedere. Asa ca aplicatia poate fi comandata si prin comenzi vocale, iar informatiile oferite de ea sunt disponibile ca notificari audio in limba romana.Nicolae Andronic, dezvoltatorul aplicatiei

2. Navigare in timp real

In acest mod aplicatia poate rula in fundal si isi actualizeaza informatiile in functie de schimbarea pozitiei. Poate trimite notificari privind existenta unei cladiri cu bulina in imediata proximitate.

Situatii in care este utila aplicatia

Sursa: https://www.wall-street.ro
Sursa imagini: https://play.google.com
Sursa video: https://www.youtube.com