Plata impozitului doar cu asigurarea locuintei

Plata impozitului doar cu asigurarea locuintei

In ultima perioada se tot discuta despre un proiect de lege ce prevede plata impozitului doar cu asigurarea obligatorie a locuintei. Asta din cauza ritmului lent de adoptie a acestui tip de asigurare: 20% in 7 ani, desi este obligatorie.

Ne gandim la aceasta varianta ca in momentul in care o persoană isi plateste impozitul pentru locuinta sa prezinte si dovada existentei politei PAD. Exista o varianta. Eu cred in preventie si ma incapatânez sa cred ca in felul acesta vom rezolva cele mai multe probleme. Nu trebuie sa amendam oameni pentru ca nu isi fac polita. Trebuie sa ii convingem ca dânsii sunt proprietari si este in avantajul dânsilor sa isi incheie aceasta polita de asigurare obligatorie.
Cornel Coca Constantinescu, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

O alta varianta pentru capitalizarea PAID ar fi cresterea pretului politei de asigurare obligatorie a locuintei. Vicepresedintele ASF nu sustine aceasta varianta, considerand ca un pret mai mare nu are cum sa creasca numarul de polite. Acesta insista pe ideea convingerii proprietarilor de locuinte de necesitatea politei de asigurare in detrimentul aplicarii amenzilor ori a altor constrangeri. Aceasta pare sa fie si abordarea PAID, atunci cand a semnalat implementarea greoaie a legii asigurarii locuintelor.